Virus Corona

Sing Kudu Dilakone Yen Ngadepi Virus Corona Covid-19

Kamis, 26 Maret 2020 21:44 WIB
Tribun Video

TRIBUN-VIDEO.COM - Virus Corona Covid-19 uwes mewabah ning akeh negoro.

Ning Indonesia iki wae, wes puluhan uwong sedho goro-goro virus sing kegolong anyar iki.

Solusi kanggo mencegah keno virus iki salah sijine yaiku kudu ngisolasi awak dewe ning ngomah utawa ngelakokake social distancing.

Nanging, ora kabeh uwong biso nglakokake gawean ning omah lan kudu numpak angkutan umum.

Mulo saka kuwi, yen Tribunners kudu banget metu saka ngomah, ono babakan sing kudu dilakoni.

Sepisan, wisuh nganggo sabun lan banyu ngalir, kiro-kiro rongpuluh detik.

Kenopo kudu rongpuluh detik? Supoyo ngilangke kuman ning tangan luwih akeh.

Yen raono sabun lan banyu, iso nganggo hand sanitizer sing ono kandungan alkohol 70 persen.

Kaping pindo, yen Tribunners lungguh ning angkutan umum, bagian sendenan lan gagang kursine diresiki luwih disik, biso nganggo kain sing resik utowo tisu.

Dieling-eling ya, guwak tisune ning tempat sampah.

Sing pungkasan, yen Tribunners arep lungo ning luar negeri, priksa sik babagan larangan lan batasan sing ono ning negoro kuwi.

Maturnuwun.(*)

Editor: Radifan Setiawan
Reporter: Falza Fuadina
Video Production: Radifan Setiawan
Sumber: Tribun Video
Tags
   #virus corona   #Covid-19
VIDEO TERKAIT
KOMENTAR

Video TERKINI

© 2020 TRIBUNnews.com,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved